De Sinterklaasmoord

In de kerk van Kleine-Brogel wordt het eeuwenoude Sinterklaasbeeld gestolen en de koster vermoord. Een koster is verantwoordelijk voor de voorbereiding van de plechtigheden in de kerk en het onderhoud van het kerkgebouw. Joerie, Jochem en Iezabel willen deze roofmoord ophelderen. Er zijn verdachten genoeg. Wie is die geheimzinnige man met de zwarte hoed en de rode sjaal? Heeft Jef, de voorzitter van de fanfare en kenner van het beeld, er iets mee te maken? Of die nieuwkomer Mon met zijn luidruchtige motorclub? Of de nerveuze pastoor? Heeft de ontvoering van Lode, de leider van het jeugdatelier ‘De Kraaiennest’, iets met deze roofmoord te maken? En wie is die man met zijn grote speelschulden? Raadsels genoeg, maar als de roofmoordenaar na een ingewikkelde en gevaarlijke zoektocht gevonden wordt is iedereen geschokt…

Zoals ‘Het Kraaiennest’ , ‘Kinderspel’ en ‘De Bomaanslag’ is ook ‘De Sinterklaasmoord’ geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Maar ook volwassenen lezen de boeken graag.
Ook in ‘De Sinterklaasmoord’ spelen de vrienden Joerie, Jochen en Iezabel, alle drie zo’n twaalf jaar oud, de hoofdrol.

Ik wil ‘De Sinterklaasmoord’ opdragen aan alle mensen die mij in de loop der jaren bij het schrijven van mijn jeugdmisdaadboeken en de ontwerpen van de covers geholpen hebben. In het bijzonder aan Sam Driesen, Marc Faes en Linda Graindourze. Door hun bijdrage zijn de verhalen aanzienlijk spannender geworden. En dat moet een misdaadboek toch vooral zijn: spannend!

Uitgeverij: Het Punt

Bestel online