Hoe minder straffen?

Hoe minder straffen

Klik op cover voor groter formaat

Een boek over eisen, straffen en belonen voor ouders, leerkrachten en andere opvoeders.

Dit is een heel praktisch boek over opvoeding. Het gaat vooral over eisen, straffen en belonen. Het boek is op zoek naar een opvoeding met zo weinig mogelijk pijn en geweld. Daarom is ‘straffen’ het centrale thema van dit boek.
Straffen is onvermijdelijk, maar ook onaangenaam. Daarom is zo weinig mogelijk straf verkieslijk.

De lezer krijgt tal van tips en voorbeelden uit de praktijk omtrent eisen, straffen en belonen. Met checklists en stappenplannen kan hij de eigen manier van eisen, straffen en belonen controleren en verbeteren om te komen tot meer gewenst en minder ongewenst gedrag.

Hoe Minder Straffen? is een herwerkte en sterk uitgebreide versie van eerder verschenen drukken van Straffen?. De lezer vindt in deze versie nog meer argumenten en nog meer voorbeelden over hoe hij met eisen, straffen en belonen kan omgaan. De afgelopen 10 jaar hebben enkele duizenden opvoeders zich laten inspireren door de opvattingen en tips van dit boek. Voor vele opvoeders-in-opleiding was Straffen? zelfs een verplicht leerboek.

In de eerste plaats is dit boek voor ouders bedoeld. Er zijn evenwel aparte beschouwingen en voorbeelden toegevoegd  voor de leerkracht op school en in de klas. Het boek is evenzeer bestemd voor andere opvoeders, zoals begeleiders van ouders, opvangouders, begeleiders in instellingen en voor opvoeders-in-opleiding.

Blader door het boek.