Het Kraaiennest in scholen en bij jeugdbewegingen

 

In april 2019 publiceerde ik mijn eerste fictieboek ‘Het Kraaiennest’. Het boek is bedoeld voor lezers vanaf 10 (tot 100!) jaar.

Inhoud van ‘Het Kraaiennest’

‘Het Kraaiennest’ gaat over Joerie, een jongen van twaalf jaar. Hij droomt ervan om detective te worden. En hij krijgt al gauw de kans. Want zijn beste vriend Jochen vertelt hem dat er in het oude herenhuis achter de kerk in het dorp kostbare juwelen verstopt zitten. Het is een erfstuk van zijn familie. Durfal Joerie wil meteen op onderzoek. Jochen is voorzichtiger, maar toch volgt hij zijn vriend. Met enige moeite vinden de jongens de juwelen. Maar door een stom ongeluk verliezen ze die juwelen ook weer. Dan volgt een zoektocht vol spanning, gevaar en listige plannen. Maar er is ook Iezabel, een meisje uit hun klas. En meteen hangt er ook een vleugje romantiek in de lucht…

 

Aanbod

Graag wil ik scholen en jeugdverenigingen het aanbod doen om ‘Het Kraaiennest’ voor te stellen. Ik richt me tot jongeren vanaf 10 jaar, zoals leerlingen van het 5de en 6de leerjaar en die van het 1ste jaar middelbaar.

Ik hoor en lees in de pers dat we ons zorgen maken over het leesniveau van jongeren. Ook bibliotheken en uitgeverijen van jeugdboeken merken dat jongeren minder lezen. Misschien kunnen ontmoetingen van jongeren met auteurs hen meer ‘goesting’ geven om te lezen.

Ik verneem dat nogal wat scholen auteurs uitnodigen om over hun werk te praten. Vandaar mijn aanbod om met jongeren een gesprek te hebben over ‘Het Kraaiennest’.

De voorstelling van ‘Het Kraaiennest’ ziet er globaal als volgt uit. Ik stel mezelf voor als auteur van non-fictie en fictie. Ik vertel waar ‘Het Kraaiennest’ over gaat. We bespreken op interactieve wijze verschillende thema’s die jongeren ertoe kunnen aanzetten om meer te lezen en zelfs te schrijven. We kunnen een schrijfexperiment doen. Tussendoor lees ik voor uit ‘Het Kraaiennest’. Vanzelfsprekend worden de jongeren aangemoedigd om met vragen te komen. Zo krijgen we interactie. Ik heb al mogen ervaren dat kinderen enthousiast meewerken.

 

Promotie

De voorstelling van ‘Het Kraaiennest’ duurt ongeveer één uur, maar dat kan, indien gewenst ook wat langer.

Ze is vanzelfsprekend ook een manier om promotie voor ‘Het Kraaiennest’ te voeren. Maar, beloofd, het wordt géén verkooppraatje!

De jongeren krijgen een boekenlegger van ‘Het Kraaiennest’ mee naar huis.

 

Organisatievoorwaarden

De voorstelling kan volledig gratis. Ik vraag enkel om per klas of groep minstens één exemplaar van ‘Het Kraaiennest’ aan te schaffen. Zo kan het boek achteraf uitgeleend worden aan de jongeren.

Vanaf een afstand van 20 km vraag ik een reisvergoeding. Bijvoorbeeld voor een afstand van 20 km: 20km x 2 x 0,30€ = 12€.

Ik zou graag willen werken met PowerPoint.

Op school wil ik het publiek beperken tot één klas. Bij jeugdbewegingen tot circa 25 leden. Alleen zo wordt het mogelijkheid om interactief te werken.

 

U kan op deze website meer lezen over mijn werk.

 

U kan mij contacteren via ludodriesen@yahoo.com

 

Hopelijk tot ziens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *