Kinderspel

Klik op cover voor groter formaat.

Klik op cover voor groter formaat.

De stad Peer opent n.a.v. de 450ste sterfdatum van Pieter Bruegel de Oude een nieuw Bruegelmuseum. Bij die gelegenheid leent het Kunsthistorisch Museum van Wenen een originele Bruegel uit. Het gaat om ‘De kinderspelen’. Iedereen gelukkig, maar na enkele dagen wordt het schilderij gestolen. De dieven vragen losgeld. De burgemeester, de secretaris, de politie en de museumdirecteur zitten met de handen in het haar. Joerie, ontdekker van de diefstal, jongerengids in het Bruegelmuseum en detective-in-wording, mag helpen zoeken naar ‘De kinderspelen’. Er zijn meerdere verdachten, waaronder de maffia. Dan sterft iemand. Dat is voor Joerie, Jochen en Iezabel de start om alleen op onderzoek uit te gaan. Het wordt een race tegen de klok, want het gevaar bestaat dat ‘De kinderspelen’ definitief naar het buitenland verdwijnt. Maar is hun zoektocht naar ‘De kinderspelen’ ook een … kinderspel?

 

Zoals ‘Het Kraaiennest’ is ook ‘Kinderspel’ geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De ervaring met ‘Het Kraaiennest’ leert dat ook volwassenen met veel plezier – spanning! – het boek lezen. Dit zal ongetwijfeld ook met ‘Kinderspel’ het geval zijn.

In ‘Kinderspel’ treden dezelfde hoofdpersonages op als in ‘Het Kraaiennest’. Joerie, Jochen en Iezabel, drie kinderen van 12 jaar, hebben reeds een reputatie als detectives opgebouwd. ‘Kinderspel’ is een soort van vervolg op ‘Het Kraaiennest’, ook al kan je ‘Kinderspel’ goed begrijpen zonder ‘Het Kraaiennest’ te kennen.

In ‘Kinderspel’ kom je meerdere schilderijen van Bruegel tegen. Je kan deze schilderijen in De Bruegelgalerij op deze website bekijken.

‘Kinderspel’ wordt opgedragen aan al wie van Pieter Bruegel de Oude houdt.

Uitgeverij: Schrijverspunt.nl