Agenda

Ik geef regelmatig lezingen en workshops over mijn vakgebied in binnen- en buitenland.
Een overzicht voor de komende maanden:
 

Apr
25
do
Het ouderverstotingssyndroom @ De Punt in Gentbrugge
Apr 25 @ 09:30
Steunpunt Ouderverstoting 2019

Klik om in te zoomen

Op 25 april 2019 is het Internationale Dag van de Bewustwording van Ouderverstoting.

Het Steunpunt Ouderverstoting organiseert op die dag een intersectoraal en interdisciplinair congres onder het motto ‘Een kind heeft recht op beide ouders’.

Zelf mag ik een lezing geven met als titel  ‘Het ouderverstotingssyndroom, bestaat dat eigenlijk wel? Een omstreden begrip en een complex verschijnsel.’

In de lezing bespreek ik het begrip ‘Parental Alienation Syndrome ‘ van Gardner, tracht ik aan te tonen dat ouderverstoting een complex verschijnsel is met veel betrokkenen, maak ik enkele psychologische beschouwingen bij het hoorrecht, besteed ik aandacht aan het probleem van de erkenning van ouderverstoting en maak ik enkele bedenkingen bij de term ‘ouderverstotingssyndroom’. Ik eindig met de vraag wat we nodig hebben opdat ouderverstoting beter gekend, herkend en erkend wordt.

Mijn boeken die aansluiten bij deze lezing zijn ‘Ik wil mama én papa, allebei!’, ‘Kaat wil niet meer op bezoek’ en ‘Het verhaal van Thomas’.

Voor meer informatie kan je terecht op  www.steunpuntouderverstoting.com

Mei
19
zo
Wat betekent ouderverstoting voor ouders en grootouders? @ De Watertoren in Beerse
Mei 19 @ 14:00

Op 19 mei 2019 geef ik in Beerse een lezing voor ouders en grootouders die geconfronteerd worden met het ouderverstotingssyndroom. De lezing is enkel bedoeld voor lotgenoten.

“Wat betekent ouderverstoting voor ouders en grootouders?”

We bespreken het begrip ‘ouderverstoting’, de rol van de betrokkenen, de betekenis van ouderverstoting voor grootouders, de hulpverlening, het probleem van hoe contact houden met (klein)kinderen en advies over hoe zich als verstoten (groot)ouder te handhaven.

Mijn boeken die aansluiten bij deze lezing zijn:

‘Ik wil mama én papa, allebei!’

‘Kaat wil niet meer op bezoek’

‘Het verhaal van Thomas’

De lezing is een organisatie van Ouderverstoting in Vlaanderen.

Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via cyriel.verheyen@scarlet.be